homehome
homehome
homehome
home
صفحه نخستآرشیو اخبار۷ عامل که شما را سکته قلبی می دهند!
۷ عامل که شما را سکته قلبی می دهند!
۷ عامل که شما را سکته قلبی می دهند!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آیا می دانستید سکته قلبی به هوای خیلی سرد، افسردگی، فشار کاری، خوردن غذاهای سنگین دیرهضم و حتی بیماری‌های لثه هم می تواند ارتباط داشته باشد؟ من هم مثل شما در ابتدا با خواندن این جمله خیلی تعجب کردم که هوای سرد چه ربطی می تواند به سکته قلبی داشته باشد، اما با خواندن ادامه این مطلب متوجه شدم که دانستن این عوامل چقدر می تواند مهم باشد. جدیدا در ایالت فلوریدای آمریکا تحقیقی روی بیمارانی که سکته قلبی داشتن انجام شده  است که نتایج خیلی خیلی عجیبی در پی داشته است. یکی از نتایج خیلی عجیب و جالب این تحقیق این بوده است که ۵۰ درصد بیمارانی که به خاطر سکته قلبی در بیمارستان بستری شده بودن کلسترول خون آن ها بالا نبوده و شمار زیادی از آن ها حتی فشار خون در حد طبیعی داشته اند و جالب تر این که حتی اهل سیگار هم نبوده اند. این آمار نشان می دهدکه سکته قلبی عوامل پنهانی هم دارد که برای خیلی ها شناخته شده نیست. عواملی که اهمیت خیلی زیادی دارند و می توانند مانع ابتلا به سکته قلبی و خدای نکرده مرگ و میر افراد به این علت بشوند، چرا که متاسفانه سکته قلبی در خیلی از کشورهای دنیا اولین عامل مرگ و میر به شمار می رود. حال با این مقدمه وقتش رسیده است که باهم این عاملان پنهان را بشناسیم و حواسمان به آن ها باشد.

 

 

 

 

۱- افسردگی: 

افسردگی مزمن می تواند باعث بروز سکته و ناراحتی‌های قلبی- عروقی بشود. افسردگی به عنوان عاملی مستقل و جدا از عوامل دیگر مثل سیگارکشیدن، چاقی و عدم تحرک در بروز سکته قلبی موثر است. هرچند در گذشته تصور اغلب پزشکان این بوده است که درمان افسردگی در بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی تاثیری روی بهبود حال آن ها ندارد اما مطالعاتی که به تازگی انجام شده نشون می‌دهد درمان افسردگی قبل از بروز علائم بیماری قلبی- عروقی خطر ابتلا به سکته قلبی را تا ۵۰درصد کاهش می‌دهد.

۲- هوای سرد:

هوای خیلی سرد باعث تنگ شدن و انقباض رگ‌ها و درنتیجه بالا رفتن ناگهانی فشارخون می‌شود. در واقع هر چه هوا سردتر باشد خطر سکته قلبی هم بیشتر می شود. برای اثبات این موضوع بهتره است بدانید که هر ساله ۱۱هزار شهروند آمریکایی با بروز سرمای شدید و بارش سنگین برف به علت سکته و ناراحتی قلبی در بیمارستان بستری می‌شوند. همچنین براساس تحقیقات جدیدی که توسط انجمن بیماری‌های قلبی در ایالات‌متحده انجام شده هوای بسیار سرد همراه با رطوبت بالا و تغییرات شدید و ناگهانی دما باعث افزایش خطر سکته قلبی و بستری شدن افراد در بیمارستان می‌شود. ارتباط جالبی بین سرما و خطر ابتلا به سکته قلبی وجود دارد، یعنی تقریبا با هر ۵ درجه کاهش دما، خطر بروز سکته قلبی ۳ درصد بیشتر می شود.

۳- فشار کاری:

استرس عامل یک سوم ارجاعات بیماران مبتلا به سکته قلبی به بیمارستان به حساب می آید و استرس ناشی از فشار کار، خطر ابتلا به سکته قلبی را می تواند تا دو برابر افزایش بدهد. استرس قابل کنترل است و می توانید با انجام یک سری فعالیت ها استرس خود را کاهش بدهید و در نتیجه از خطر ابتلا به سکته قلبی در امان بمانید.

۴- مراقب افزایش سطح میلوپراکساید خود باشید:

براساس تحقیقات موسسه کلیولند، سطوح میلوپراکساید(نشانگر التهابی در بدن که از مواد سازنده گلبول‌های سفید است) بهترین نشانه برای تشخیص خطر سکته قلبی است. جدیدترین تحقیقات نشان می‌دهد که افزایش سطح میلوپراکساید باعث می‌شود کلسترول خوب به کلسترول بد تبدیل شده و در رگ‌ها رسوب کند. با آزمایش خون می‌توان سطح میلوپراکساید را اندازه‌گیری کرد. بالا بودن سطح این ماده باعث می‌شود تا خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی- عروقی در افراد دو برابر افزایش پیدا کند. بهتر است بدانید که بهترین راه برای جلوگیری از التهاب در بدن و پایین آوردن سطح میلوپراکساید، کم کردن وزن، انجام ورزش منظم، مصرف بیشتر میوه‌ها و سبزیجات و مصرف کمتر مواد قندی و چربی است.

۵- شکر و کربوهیدرات‌های ساده:

براساس تحقیقات گسترده‌ای که انجام شده شیرینی‌ها، شکلات و آبنبات نه‌ تنها باعث چاقی می‌شوند بلکه می‌توانند کشنده هم باشند. در واقع با افزایش مصرف مواد قندی خطر بیماری‌های قلبی- عروقی هم به میزان قابل‌توجهی افزایش پیدا می کند. مصرف زیاد کربوهیدرات‌های ساده مثل سیب‌زمینی تنوری هم می‌تواند برای سلامت قلب ضرر داشته باشد چراکه این مواد در جریان خون به سرعت به قند تبدیل شده و باعث آسیب دیدن عروق و ایجاد مقاومت به انسولین می شود که عامل مهم ابتلا به دیابت نوع ۲ و سکته قلبی به حساب می آید. این مواد عامل بالا رفتن کلسترول خون هم هستند و از این طریق قلب را دچار مشکل می‌کنند.

۶- سردرد‌های میگرنی شدید:

براساس گزارش همایش سالانه انجمن نورولوژی ایالات‌متحده، خطر سکته قلبی و گرفتگی عروق در خانم‌های مبتلا به میگرن که دچار علائم اورا (یعنی علائم قبل از شروع سردرد مثل تاری دید و … ) هستن بیشتر از سایر افراد است. در تحقیق طولانی مدت انجمن سلامت زنان در ایالات‌متحده ۲۷هزار و ۸۶۰ خانم مورد بررسی قرار گرفتند و محققان به این نتیجه رسیدند که خطر سکته در خانم‌های مبتلا به میگرن همراه با علائم اورا نسبت به سایر خانم‌ها به میزان قابل‌توجهی بیشتر است. همچنین تحقیقات نشان می‌دهد که کشیدن سیگار در افراد مبتلا به میگرن خطر سکته را تا ۹۰ برابر افزایش می‌دهد که این آمار به خودی خود نشون دهنده ی اهمیت ترک سیگار به‌خصوص در افراد مبتلا به میگرن است.

۷- دهانشویه‌ ها:

استفاده از بعضی دهان شویه ها می تواند سلامتی قلب شما را تهدید کند و خطر سکته‌های قلبی و مغزی را افزایش بدهد. چرا که بعضی از دهانشویه ها از یک ضدعفونی‌کننده قوی به نام کلرواکسیدین استفاده می کنند که استفاده از این ماده باعث می شود تا فشارخون فردی که از این نوع دهانشویه استفاده می کند چند ساعت بعد از مصرف بالا بررود. توجه داشته باشید که این موضوع نبایستی باعث شود که شما مراقب وضعیت سلامتی خود نباشید، چرا که از طرف دیگر ابتلا به بیماری‌های لثه هم از عوامل مهم بروز سکته های قلبی هستند. نتایج تحقیقی که در سال ۲۰۱۳ روی ۴۲۰ نفر بین سنین ۶۰ تا ۷۶ سال انجام شده نشان می دهد که حفظ سلامت دهان و دندان به میزان قابل‌توجهی باعث کاهش خطر تشکیل پلاک در عروق این افراد می شود که تاثیر خیلی زیادی روی وضعیت سلامت قلب افراد دارد.

 

منبع : https://www.darmankade.com/blog/heart-attack-causes/
عضویت در خبر نامه
|