مزایای ماساژدرمانی برای بدن:
– ماساژ موجب کاهش استرس و اضطراب می شود و باعث می شود بتوانید راحت تر استرس خود را کنترل نمایید. با کمک آن، ضربان قلب کاهش پیدا کرده و سیستم عصبی مرکزی آرام شود به همین دلیل استرس کاهش پیدا کرده و قابل کنترل می شود. علاوه بر این موجب ترشح هورمونی به نام سروتونین می شود که حال خوب و شادی را افزایش می دهد. در صورتی که سروتونین به اندازه کافی در بدن وجود داشته باشد موجب خواب راحت و عملکرد مناسب سیستم گوارشی می گردد.
– ماساژتراپی موجب درمان گرفتگی عضلات می شود. در صورتی که به طور روزمره فعالیت های سنگین انجام می دهیم، یا در طی ساعات کاری به صورت طولانی مدت می نشینیم و هم چنین در صورتی که تمرینات ورزشی سنگین انجام می دهیم احتمال گرفتگی و درد عضلات افزایش پیدا می کند. در این حالت با گرفتگی عضلات، عضلات کوتاه شده و دامنه حرکت آن ها کمتر می شود در نتیجه احساس کوفتگی یا گرفتگی ایجاد می گردد. یکی از بهترین روش ها برای بهبود این حالت استفاده از ماساژ به روش های مختلف است که موجب ریکاوری عضلات شده و گره های عضلانی را از بین می برد به خصوص اگر پس از تمرینات سنگین ورزشی از نوع سوئدی آن کمک گرفته شود گره های ایجاد شده در عضلات به مرور به راحتی باز شده و درد کمتر می شود. حرکات ماساژ که منجر به کاهش گرفتگی عضلات می شود چه به کمک دستگاه های ماساژور و چه با کمک فرد متخصص لازم است به صورت ضربه های دایرهای یا حالت مالش و لرزش به صورت عمیق انجام گردد تا تاثیر مناسب را داشته باشد. بهتر از حداقل یک ساعت تا ۹۰ دقیقه این کار انجام گردد.
– ماساژ می تواند به بهبود اثرات بیماری آرتروز کمک کند. در بیماری آرتروز، مفاصل سفت شده و درد مزمن وجود خواهد داشت و باعث می شود دامنه حرکت مفاصل کاهش پیدا کند. استفاده از این روش به درمان آرتروز منجر نمی شود اما موجب کاهش درد و سایر علائم آن می شود. لازم به ذکر است که در صورت ابتلا به آرتروز بهتر است ابتدا با پزشک خود مشورت کرده و سپس از ماساژدرمانی استفاده کنیم. با استفاده از این کار انعطاف پذیری عضلات بیشتر شده و مفاصل و تاندون ها حرکت بهتری خواهند داشت در نتیجه درد بیمار کاهش پیدا می کند.
– در صورتی ابتلا به دیسک کمر، پس از مشورت با پزشک متخصص و دریافت اجازه برای گرفتن ماساژ، می توان از تکنیک های مختلف برای بهبود درد دیسک کمر استفاده کرد. در بیمارانی که مبتلا به دیسک کمر هستند لازم است از تکنیک هایی که عمیق تر عمل می کنند استفاده شود. به طور مثال فرد متخصص با استفاده از آرنج و بازو و یا فشار انگشتان دست و هم چنین کشیدگی های عصبی در طول بافت های ماهیچه به کاهش درد کمک کند. این نوع می تواند دردهای سیاتیک، دردهای ناشی از آسیب ورزشی، دردهای ناشی از کشیدگی ماهیچه های نقاط مختلف بدن، درد سندروم تونل کارپال یا تونل مچ دست را کاهش دهد.
– ماساژ موجب هضم بهتر غذا و عملکرد بهتر سیستم گوارش می شود. هم چنین باعث بهبود حرکت روده، تخلیه راحت تر سموم از بدن و ترشح بهتر آنزیم ها می شود. علاوه بر این با ماساژ شکم، نفخ کاهش پیدا کرده و یبوست نیز بهبود داده می شود.
– در سردردهای عصبی و مزمن و هم چنین سردردهای میگرنی از ماساژهای درمانی مخصوص استفاده می شود. این نوع علاوه بر کاهش استرس و اضطراب که ریشه اصلی انواع سردرد است باعث شل شدن ماهیچه های سر و گردن شده و با بهبود جریان خون، سردرد را کاهش می دهد. البته افرادی که به سردردهای میگرنی شدید مبتلا هستند می توانند پس از مشورت با پزشک متخصص مغز و اعصاب از تکنیک های مختلف ماساژتراپی برای بهبود این سردردها کمک بگیرند.
– استفاده از ماساژ به درمان اختلالات خواب کمک کرده و موجب بهبود کیفیت و کمیت خواب می شود. همان طور که می دانیم خواب کافی و مناسب موجب بهبود خلق و خو، تقویت سیستم ایمنی، جلوگیری از اضافه وزن، جلوگیری از بیماری های قلبی و مغزی و هم چنین پیشگیری از دیابت می شود بنابراین داشتن خواب خوب از اهمیت زیادی برخوردار است. برای بهبود کیفیت خواب، هورمون دوپامین و سروتونین تاثیر زیادی دارد که در اثر ماساژ، سطح این هورمون ها در بدن افزایش پیدا می کند. در صورتی که سطح سروتونین پایین بیاید اختلالات خواب ایجاد می شود. با پایین آمدن سطح دوپامین نیز قدرت تمرکز و یادگیری و هم چنین خواب مناسب کمتر می شود. علاوه بر این ماساژدرمانی موجب ترشح هورمون اندورفین میشود که به کنترل استرس و کاهش دردهای بدن کمک می کند.
– ماساژ موجب جوانسازی پوست می شود. با استفاده از انواع آن، تنش ماهیچه از بین رفته و موجب آرامش عضلات به خصوص عضلات صورت می شود. تکنیک های مختلفی برای صورت مورد استفاده قرار می گیرند که موجب تخلیه سموم از غدد لنفاوی و بهبود گردش خون و هم چنین افزایش کلاژن سازی در پوست می شود به همین دلیل موجب جوانسازی پوست شده و از چروک و پیری تا حد زیادی جلوگیری می کند به این منظور علاوه بر افراد متخصص یا دستگاه های ماساژور می توان به صورت روزانه نیز در منزل از تکنیک های آسان مانند ورز دادن با بند انگشتان، ضربه زدن، نیشگون و فشار ملایم، ماساژ صورت را انجام داد.
انواع ماساژ:
– سوئدی
– ریلکسیشن
– آروماتراپی
– ورزشی
– دیپ تیشو یا عمقی
– تایلندی
– رفلکسولوژی
– هندی
– شیاتسو یا فشاری
– سنگ داغ و شمع.
هنگام استفاده از انواع این روش ها می توان از روغن های مختلف مانند روغن زیتون، روغن آرگان، روغن بادام شیرین و روغن گل سرخ استفاده کرد.
چه کسانی نباید ماساژ بگیرند؟
همان طور که قبلا ذکر شد در صورتی که تمایل به گرفتن ماساژ داریم اما دارای بیماری های مختلف مانند آرتروز، دیسک کمر، میگرن و غیره هستیم لازم است ابتدا حتماً با پزشک متخصص خود مشورت کرده و سپس از آن بهره ببریم. در کنار این موارد، افراد دارای مشکلات زیر نباید ماساژ بگیرند:
– افرادی که دچار سوختگی هستند
– افرادی که دچار تورم مفاصل هستند
– زنان باردار که خطر زایمان زودرس دارند
– بیماران سرطانی
– افرادی که فشار خون بالا دارند
– افرادی که بیماری های پوستی مختلف دارند.
جمع بندی:
ماساژ یکی از مراقبت های بدنی مفید است که علاوه بر کمک به آرامش بدن و کاهش درد و گرفتگی عضلات موجب آرامش ذهنی و کاهش استرس می شود. ماساژ به عنوان یک روش مکمل در کنار درمان های دارویی یا سایر درمان ها به کار می رود. در صورتی که برای استفاده از فواید ماساژ از دستگاه های ماساژور استفاده می کنید می توانید در وبسایت تجهیزات پزشکی درمان شو با انواع دستگاه ماساژور آشنا شوید. ماساژور های مختلف برای نقاط مختلف بدن مانند پا، شانه، کتف، گردن و یا به صورت صندلی ماساژ برای کل بدن مورد استفاده قرار می گیرند. کارشناسان وبسایت درمان شو شما را در خرید مناسب ترین دستگاه ماساژور یاری می کنند.